Hvornår kan man blive gravid

Hvornår kan man blive gravid

Du kan kun blive gravid under din ægløsning, som finder sted i midten af din graviditetscyklus, eller midt mellem dine menustrationer.

I hver menustrationscyklus  frigives et æg fra æggestokkene der er klar til at blive befrugtet. Det er ikke muligt for en kvinde at have to ægløsninger indenfor den samme menustrations cyklus, men indimellem frigives et æg fra hver æggestok indenfor et døgn.

Hvis begge disse æg befrugtes er der tale om tveæggede tvillinger, og hvis et æg befrugtes med to sædceller er der tale om enæggede tvillinger.

Efter ægget er frigivet fra æggestokken vandrer det over et par dage igennem æggelederen ned til livmoderen.

Hvis du gerne vil være gravid, drejer det sig om at finde ud af hvilke 5-7 dage der er mulighed for at befrugte ægget. Det er ikke nødvendigvis altid lige midt mellem menustration slut og menustration start, men det er dog et ganske godt valg at forsøge.

Nogle kvinder har 21 dages menustrations cyklus, hvor andre har helt op til 35 dage. Andre har så ustabile cyklus at det ikke kan vurderes, og her bør man tale med sin læge så man eventuelt kan gå på P-piller et stykke tid for at få en stabil menustrations mellemrum.

Eventuelle spørgsmål kan stilles herunder.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.