Hvorfor holder vi Pinse?

Hvorfor holder vi pinse?

JesusPinse er efter jul og Påske kirkens tredje store højtid. Her fejre man, at helligånden kom til disciplene som ildtunger. Så disciplene kunne tale alle sprog, så de kunne tage ud i verden og fortælle om Guds søn Jesus til alle folkeslag.

Pinse er altid 50 dage efter Påske. Ordet pinse kommer af det græske ord pentekoste, som betyder den halvtredsindstyvende. Pinsen bliver kaldt kirkens fødselsdag, og det er fordi, det var der, den kristne kirke begyndte. Fortællingen om helligånden og disciplene betyder, at gud igen var til stede i verden. Ligsom han før var til stede i sin søn, Jesus, er han nu til stede gennem sin ånd. Da Jesus var på jorden, opstod der et bestemt fællesskab omkring ham. Jesus døde og opstod, og det samme gjorde fællesskabet. Nu skulle det spredes til resten af verden.

Jødiske pinsefest

Oprindeligt er pinsen en jødisk fest, der viser den jødiske pinses slutning og minder om den pagt Moses indgik på Sinai bjerget, hvor han fik de 10 bud. Den jødiske pinse er dog også en høstfest, det blev fejret med valfart i Jerusalem. Kirken har overtaget festen og givet den sit eget indhold: At fejre at helligånden gav disciplene ildtunger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.