Hvordan laver man fondant?

Hvordan laver man fondant?

Dette er opskriften på en marshmallow fondant.

Til at lave fondant der dækker en 26 cm (diameter) stor kage + pynt,  skal man bruge de nedrestående ting:

Kage300 g skumfiduser.

1 1/2 spk. flydende sirup eller honning.

1 1/2 spk. vand

1 tsk. vanillesukker

750 g flormelis

 

Vand og skumfiduser smeltes i microovnen ved lav watt. Hold godt øje med dem og rør ofte i dem, til sidst er de helt smeltet.

Rør derefter vanillesukker og honning/sirup i det. Tilsæt derefter flormelis og rør så i det med en ske så længe så muligt.

Så hæld det ud på køkkenbordet, og ælt det godt igennem, og brug flormelis som du ville bruge mel ved en dej.

Det ville være en fordel at tilsætte de ønskede farver nu, inden klumpen skal på køl.

Når farverne så er tilsat pak klumpen ind film, og lad den hvile i køleskabet i nogle timer.

Er klumpen for hård, når du skal bruge den, så sæt den i microovnen et øjeblik.

 

Hvad er fondant?

Fondant er creme, der bruges som topping eller fyld, på søde sager som kager, slik og bagværk. Cremen kan bruges på mange måder dels til fyld og overtræk. Der findes flere forskellige måder at lave fondant på, de enkleste består af vand og sukker. Men man kan tilsætte forskellige smag, alt efter hvad fondanten skal bruges til. Fx som den ovenstående fondantopskrift til overtræk af en kager med skumfiduser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.