Hvem opfandt telefonen?

Hvem opfandt telefonen?

TelefonEn telefon er noget, som vi alle ejer eller har i huset. Telefonen er siden, den blev opfundet i 1876 kun blevet mere populær. Mennesker i dag kan slet ikke undvære en telefon.

Alexander Graham Bell regnes for at være telefonens opfinder.

Andre regner dog opfinderen Philipp Reis som telefonens opfinder, men hans opfindelse menes at være en forløber til bells udgave.

Til den Amerikanske kongres 15. juni 2002 anerkendte man, at den officielle opfinder var Antonio Meucci.

Hvilke telefoner var de første?

De første telefoner var de såkaldte Magnetotelefoner eller M-telefoner. Kendetegnet ved denne slags telefon var, at det havde sit eget batteri indbygget, og derved fulgte navnet ”lokal-telofoner”.

Telefonen betjeningsdele var en mikrofon, et hørestykke og et håndsving til en lille generator. Senere blev mikrofon og telefon sat sammen til mikrotelefon.

Hvad er D og F-telefoner

D/F-telefoner har i modsætning til M-telefoner intet batteri, men fik strøm fra centralen via en telefonledning. Teknisk set var D og F telefoner ens, forskellen afhang af centraltypen, og for brugeren var det kun betjeningen, der var forskelligt ved de to.

Den tydeligste forskel på M-telesoner og D/F-telefoner var indførslen af nummerskiven. Som brugeren brugte til at dreje nummeret, på den de ønskede at ringe til. En anden større synlig ændrig var, at genaratorhåndsvinget var forsvundet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.