Hvem opfandt håndbold?

Hvem opfandt håndbold?

BoldVi kender alle til spillet, hvor en bold bliver kastet fra hånd til hånd. Alle de store stjerne som Mikkel Hansen, Rikke Skov og mange andre. Og det er måske ikke helt et tilfælde, at Danmark er så gode til håndbold, som vi nu engang er.

Det var nemlig Holger Nielsen, en dansk idrætspioner og gymnastiklærer ved Ordrup Gymnasium, der opfandt dette meget populære spil. Men det er dog tyskerne, som har udviklet spillet til det konkurrencespil, vi kender i dag. Holger Nielsen var den første der i 1906 udgav et regelsæt for håndbold.

Hvad er håndbold?

Håndbold minder på mange måder om foldbold. Den største forskel er at i fodbold, bruger man fødderne, og håndbold bruger man hænderne.

På banen skal der være 7 spillere af gangen. Dog hvis der bliver givet 2 minutter til en spiller, skal den ud i 2 minutter, og så er de kun 6 på banen.

Der er fem forskellige positioner, man kan spille. Der er fløjspiller, back, playmaker/midt, målmand og stregspiller. Der er to fløjspillere, to backs, en playmaker, en målmand og en stregspiller. Man kan dog godt have to stregspillere inde på samme tid, så er der måske kun en fløjspiller eller ingen playmaker.

En kamp varer 2×30 minutter, men hvis man spiller under U18, så spiller man kun 2×20 eller 2×25 minutter, det kommer ofte an på hvilken række man spiller i. Når tiden så løber ud, er det, det hold med flest scorede point i det andet holds mål, der er vinderen af kampen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.