Hvem opfandt fjernsynet?

Hvem opfandt fjernsynet?

fjernsynFjernsyn eller TV står for television. Et fjernsyn er et apparat, der kan modtage og vise bevægelige billeder.

Ordet television er en sammensætning at det græske ord Tele (som betyder ‘fjern’) og det latinske ord Vision (som betyder ‘syn’).

Der er dyb uenighed om, hvem der var fjernsynets opfinder. Nogle mener det, var den engelske opfinder John Logie Baird, og andre mener, det var den amerikanske opfinder Charles Francis Jenkins.

I 1922 sendte Charles Jenkins de første stillbilleder af sted via radio bølger. Men takket være John Logie kunne man i 1925 se levende billeder af et menneske i fjernsynet.

Fjernsynets historie

Nogle af de første fjernsyn var hjemmelavet og kunne kun vise tyske og engelske programmer. Der gik et par år, inden de dansk producerede programmer blev vist i TV.

Lykken med fjernsynet varede ikke længe, da 2. verdenskrig brød ud ikke lang tid efter, og udviklerne var tvunget til at stoppe med at lave fjernesyn. Man skulle faktisk helt hen til 1947, før der igen skete noget med fjernsynets udvikling.

Den 2. oktober 1952 er den helt officielle fjernsynsstart. Der blev dog kun vist programmer en time om dagen, tre gange om ugen og kun til Ca. 200 modtagere. Folk der boede i Sønderjylland, på Fyn eller Lolland Falster kunne se de tyske programmer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.