Hvad hedder Danmarks nordligste by?

Hvad hedder Danmarks nordligste by?

HavDanmarks nordligste by er: Skagen. Skagen ligger i Nordjylland og hører under Frederikshavn kommune. Byen har i år 2012 8.347 indbyggere. Skagen er meget populær blandt turister, der er mange, der gerne vil opleve grenen, og den smukke natur der er i byen og området.

Byen er også særligt kendt for sine skagensmalere, P.S Krøyer, Anna og Michael Ancher – der fandt områdets naturlige lys så specielt og spændende, at de flyttede til Skagen og skabte en række mesterværker indenfor malerkunst.

En person fra Skagen hedder en skagbo, det bliver dog også stavet “skawbo” på grund af dialekten i området.

I Skagen ligger Danmarks næsthøjeste fyrtårn Skagen Fyr (det grå fyr). Oppe i fyrtårnet er der en meget god udsigt ud over hele området. Farven på husene er meget speciel,  den er skagengul, og karakteristisk er de hvide kanter på tagstenene.

Skagen ligger 2 kilometer væk fra grenen.Grenen er spidsen af Skagens Odde. Grenen dannes af sand, der af havet transporteres nordpå langs Jyllands vestkyst. Odden vokser  om året ca. 10 meter i gennemsnit.

Mange turister strømmer hvert år til Odden og grenen, mange af dem bliver fragtet derud med Sandormen, som er en traktor med passagervogn. Men det er ikke kun turister, der strømmer til Grenen, også rovfugle flokkes der til i træktiden om foråret.  Stedet er Nordeuropas bedste observationsted hvis du vil se rovfugle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.