Hvad er momondo?

Hvad er Momondo?

Image 12Momondo er firma, der har en søgemaskine, som finder frem til billige rejser på internettet. På siderne finder rejselystne tilbud om fly- og bilrejser samt hoteller og ferieboliger. Desuden tilbydes pakkerejser. Brug af hjemmesiden er gratis.

Til forskel fra et rejsebureau kan kunderne ikke booke deres rejse hos Momondo, der heller ikke står for salg af billetter. Istedet linker firmaet videre til det flyselskab eller det rejsebureau, som udbyder billetten til de enkelte destinationer, og så bestiller kunden sin billet direkte hos flyselskabet eller rejsebureauet.

Lanceret i 2006

afbudsrejse hotel udsigtMomondo blev stiftet af Thorvald Stigsen i 2003, og han fik fat i de to tekniske udviklere Martin Røssel og Sune Trudslev, og webside blev derefter lanceret i september 2006.

Men dengang var det som en søgemaskine, der alene søgte efter fly og sammenlignede priser på dette ene område. Siden er så de øvrige søgninger og sammenligninger af priser på pakkerejser, hoteller, biludlejning og tog kommet med.

Momondo har sit hovedsæde i København, og selv om firmaet blev solgt i 2011 til det London-baserede selskab Cheapflight, så fortsætter det som datterselskab.

Men Momondo er i sandhed blevet international. Ikke mindst, fordi anbefalinger fra udenlandske medier har flyttet kunder til den danske hjemmeside, som nu kan læses på atten forskellige sprog, og størstedelen af brugerne er også en international blanding.

Populær rejseguide

afbudsrejse flyEt smart og populært tiltag fra Momondos er en rejseguide på hjemmesiden, som dels er med til at holde potentielle kunder til og dels er en inspiration til andre brugere.

Cityguide er skrevet af hjemmesidens egne brugere, som fortæller andre om, hvad de har oplevet på forskellige destinationer rundt om i verden.

De, som gerne vil berette om deres rejseoplevelser til andre på hjemmesiden, skal tilmelde sig hos Momondo, hvor de så bliver oprettet som medlemmer. Og ud over at læse om andre medlemmers glæder og kvaler på rejsen, så tilbydes de også firmaets nyhedsbrev, ligesom alle andre brugere af søgemaskinen, som indsender sin email adresse.

Tilbagemeldingerne fra brugere er også meget nyttige for virksomheden, da den kan inkludere de leverandører, som brugerne foreslår.

Stor kontaktflade

afbudsrejse hotelSom så mange andre virksomheder har Momondo formuleret en vision, og firmaets vision er at give sine brugere total prisgennemsigtighed. Det skal ske gennem en stor kontaktflade, og søgemaskinen finder og sammenligner priser fra over 700 websider.

Til hver af websiderne er tilknyttet en robot, der foretager en søgning og arrangerer de oplysninger, den indsamler, og returnerer dem til Momondo.

Søgemaskinen overvåger ikke kun de store internationale flyselskaber, men også mindre, lokale leverandør, som ofte ikke findes i de databaser, der bruges af andre.

To muligheder

skib afbudsresjeNår en person, som har brug for eller lyst til at rejse, kommer ind på hjemmesiden, så er der to måder at komme videre på.

Hvis brugeren er helt klar over, hvilken rejse fra punkt A til punkt B det drejer sig om, hvilke ønsker der er til bolig og hvilken transportform der ønskes, så tastes data ganske enkelt ind i formularen øverst på intro-siden, og kort efter spytter søgemaskinen en række forslag ud, som vedkommende kan vælge imellem.

Og hvis man ikke helt er sikker på, hvad rejsen skal gå ud på, eller det bare er til brug for drømmeri om, hvad der skal ske, når den store Lotto gevinst kommer, så kan der gå en del tid med at surfe rundt på Momondos sider og beriges ved at se, hvilke destinationer, hoteller og andet der tilbydes rundt om på kloden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.