10 grunde til at diesel er bedre end benzin

10 grunde til at diesel er bedre end benzin

diesel_bedre_end_benzinDe fleste har lagt mærke til lyden af et køretøj med klassisk dieselmotor. Den lavede de karakteristiske klik-lyde, som for mange år tilbage gav dieselbiler deres folkelige navn ‘dieselhakker’.

Men der er udviklet meget på design og motor hos dieselbiler, så idag er det ikke længere så meget et spørgsmål om image, når der ved køb af ny bil skal vælges mellem diesel eller benzin. Det er et spørgsmål om behov og afgifter.

Her er ti grunde til at vælge en bil med diesel:

  1. SolcellerDiesel er stadig lidt billigere per liter diesel end per liter benzin, når du tanker op, så i forhold til den umiddelbare økonomiske gevinst på benzintanken, så bliver pengepungen eller kreditkortet ikke så hårdt lænset, når du tanker diesel.
  2. Hvis du gerne vil være med til at støtte statskassens grønne del, så er afgifterne på diesel for kuldioxid og kvælstofilte et par ører større per liter end på benzin, så du er med til at give staten flere grønne penge at arbejde med.
  3. Dieselmotoren er mere økonomisk i brændstof end en benzinbil, da en liter diesel giver mere energi til motoren end en liter benzin. Men du skal typisk kører over 30 kilometer, når du starter din dieselbil, for ellers når den ikke op på den rigtige temperatur og dermed begynder at sode til.
  4. En dieselbil taber ikke så meget i værdi som en benzinbil, fordi en dieselbil som regel er lettere at komme af med, så en dieselbil batter mere, hvis den indgår i købet af den næste bil.
  5. En dieselmotor har generelt længere levetid end en benzinmotor.
  6. Ingeniørerne bruger mange kræfter på at forbedre dieselbiler, så de nye generationer til stadighed oser, støjer og vibrere mindre.
  7. Før i tiden var der langt mellem benzinstationer med diesel, men nu er der diesel på de fleste benzinstationer, så det er ikke noget problem at finde et sted at tanke bilen.
  8. Der er ofte længere mellem serviceintervallerne på en dieselbil, så det ikke er nødvendigt at besøge mekanikeren så tit.
  9. Stadigt flere danskere køber en dieselbil, så du er med på modebølgen, når du kører rundt i din dieselbil.
  10. Du kører på samme type brændstof som Tom Kristensens Audi og de andre biler, der siden 2006 har vundet det berømte Le Mans løb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.