10 grunde til at benzin er bedre end diesel

diesel_bedre_end_benzinDe fleste personbiler kører på benzin, og idag er benzin meget dyrt.

Når man tjekker prisen på vej ind på benzinstationen, så kommer der let et ‘Øv’, når øjnene falder på prisen på diesel, som altid er lidt billigere per liter. Det leje ville man også gerne have benzinen ned på.

Idag er det ikke længere så meget et spørgsmål om image, når der ved køb af ny bil skal vælges mellem diesel eller benzin, for der er udviklet meget på design og motor hos dieselbiler, så den ydre forskel er lille.

Det er et spørgsmål om behov og afgifter.

Her er ti grunde til at vælge en bil med benzin:

  1. gammel bilHvis du mener, at pengene ligger bedst i borgernes lommer, eller synes, at grønne afgifter er noget pjat, så fremmer du din egen sag ved at købe benzin til din bil. Benzinen er et par øre billigere per liter i kuldioxid- og kvælstofilte-afgift end diesel.
  2. I 2015-2016 kommer dieselprisen til at stige, fordi afgiften på diesel og benzin bliver ens.
  3. Registreringsafgiften på dieselbiler er stigende. Siden 2012 er dieselbiler steget 2.000 kroner om året i registreringsafgift, da der siden 2011 ikke længere er afgiftsrabat ved påsætning af partikelfilter, da det nu er obligatorisk at påsætte.
  4. Hvis du kører mindre end 30 kilometer, når en dieselmotor ikke sin rigtige driftstemperatur. Hvis ikke motoren bliver ordentlig varm, øges risikoen for tilsodning og tilstopning af oliesi og smørekanaler. Det nedbryder turboen, og du risikerer nedbrud af hele motoren.
  5. Benzinbilerne har halet gevaldigt ind på dieselbilerne de senere år på både trækkraft med de nye turbobenzinbiler og på brændstoføkonomi.
  6. En gammel dieselbil uden partikelfilter straffes med ekstraafgift på 1.000 kroner om året, så det slipper du for, hvis din ældre bil kører på benzin.
  7. Der er flere benzinstandere end dieselstandere på benzinstationerne, så det er lettere at få fyldt tanken med den type benzin, som du gerne vil have.
  8. En benzinbil har generelt lettere ved at starte end en dieselbil, når det er en kold vinterdag.
  9. Udstødningen fra en benzinbil er ikke så fimset som fra en dieselbil.
  10. Der er mange flere benzinmodeller på markedet end dieselmodeller, så hvis du vælger benzin, så er det langt lettere at finde en bil, der passer til dit humør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.